Ολοκλήρωση επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Βουδαπέστη, 17/9/2015

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
18 Σεπ 2015
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος  μιλώντας από τη Βουδαπέστη, ανέφερε πως η άσκηση βίας και το ύψωμα τειχών δεν μπορεί να σταματήσει τα προσφυγικά ρεύματα.

«Έχουμε ηθικό καθήκον να παρέχουμε προστασία» τόνισε, καλώντας την Ουγγαρία να συνεργαστεί με την ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης - μία ημέρα μετά τις εικόνες στο φράχτη που προκάλεσαν την αντιδράσεις ακόμη και από τα Ηνωμένα Έθνη.

Από την ουγγρική πρωτεύουσα, ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως «τα τείχη και η βία δεν είναι λύση». «Η πλειονότητα όσων φτάνουν είναι Σύριοι. Πρόκειται για ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται την προστασία μας» τόνισε ο Επίτροπος.

«Δεν υπάρχει τείχος που δεν θα σκαρφάλωνε κανείς, θάλασσα που δεν θα περνούσε, στην προσπάθεια να γλιτώσει από τη βία και τον τρόμο» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. «Πιστεύω πως έχουμε ηθικό καθήκον να τους προσφέρουμε προστασία» υπογράμμισε.

«Θα εργαστούμε συλλογικά για να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Τα τείχη είναι προσωρινές λύσεις που εκτρέπουν τις προσφυγικές ροές ή κλιμακώνουν την ένταση» τόνισε.

Προηγουμένως, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι την επόμενη Τρίτη κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ «θα σημειωθεί πρόοδος και ότι θα υπάρξει συμφωνία για μια αλληλέγγυα κατανομή των προσφύγων στο εσωτερικό της ΕΕ».

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε μια Ευρώπη φρούριο. Επιθυμούμε όμως να βελτιώσουμε σημαντικά την προστασία των συνόρων μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα ενισχυθεί η Frontex οικονομικά και με περισσότερο προσωπικό».

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15