Αποσπάσματα ομιλιών ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά την επίσκεψή του σε Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
16 Μαρ 2012

Eπίσκεψη σε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων (16/3/12)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων στον Ασπρόπυργο και στο Μεγάλο Πεύκο. Στην επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μ. Κωσταράκο , τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κ. Ζιαζιά και τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο κ. Κ. Χρηστίδη. Στις ομιλίες του προς το προσωπικό των Μονάδων ο κ. Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Προτεραιότητά μας είναι να κρατήσουμε ψηλά το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να ενδυναμώσουμε το φρόνημα και την ψυχή των στελεχών μας και να κρατήσουμε αρραγή την ενότητα ανάμεσα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ελληνική κοινωνία.

Και τα λέω όλα αυτά γιατί η σημερινή εδώ παρουσία μου συμπίπτει, όπως όλοι γνωρίζετε, με μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα, την οποία καθημερινά βιώνετε εσείς και ως στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και πολύ περισσότερο οι οικογένειές σας.

Οι δυσκολίες δεν αποθάρρυναν και εμάς, που εκπροσωπούμε την ελληνική πολιτεία. Και παρά το γεγονός ότι η δημοσιονομική συγκυρία άσκησε τις πιέσεις της, μπορούμε να πούμε ότι διατηρούμε και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε ένα από τους καλύτερους στρατούς στον κόσμο.

Από την άλλη μεριά, η δική σας αποστολή, η εκπαίδευσή σας, το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, ο άρτιος εξοπλισμός αλλά πάνω από όλα η ψυχή και το φρόνημά σας είναι από τις βασικές παραμέτρους για να επιτύχει η αποστολή όλων μας.

Σήμερα βρέθηκα εδώ για να μοιραστώ μαζί σας αυτά τα ωραία, ειλικρινή αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας. Κοινωνία, ιστορία, παραδόσεις, το χρέος, η τιμή, το καθήκον συνδυάζονται, με αυτό που σε αυτόν εδώ το χώρο εσείς όχι μονάχα εκπαιδευτήκατε, αλλά συνειδητά μέσα σας έχετε αποδεχθεί και ριζώσει. Δηλαδή, να κάνετε το χρέος σας.

Η πατρίδα θα σας διαθέτει τα μέσα και τις δυνατότητες. Και όσο και αν οι καιροί είναι δύσκολοι, για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνω ότι δεν προτιθέμεθα να κάνουμε καμία έκπτωση σε οτιδήποτε αφορά στο αξιόμαχο του στρατεύματος...

...Είστε το κατ' εξοχήν επίλεκτο κομμάτι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε διαρκή ετοιμότητα, για να ανταποκριθείτε στο υπέρτατο καθήκον του Έλληνα στρατιώτη. Είστε καλά εκπαιδευμένοι. Έχετε εξαίρετους Αξιωματικούς και μια μεγάλη παράδοση, που ξεκινάει από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι σήμερα, αλλά και που σας δένει με τη μεγάλη Ιστορία αυτού του τόπου.

Ο Στρατός υπάρχει για κάποιες στιγμές. Για την ώρα εκείνη που θα κριθεί, θα δοκιμαστεί, θα απειληθεί η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα της χώρας, που θα εκτεθούν σε κίνδυνο ευγενείς αρχές και αξίες, όπως η πατρίδα και η οικογένεια.

Στην πρώτη γραμμή αυτού του χρέους, εάν και εφ' όσον αυτό ποτέ χρειαστεί, είστε εσείς. Το φρόνημά σας, ο εξαίρετος εξοπλισμός σας, η άρτια εκπαίδευσή σας, είναι εγγύηση για την επιτυχία της όποιας αποστολής σας ανατεθεί.

Δεν είμαι εδώ σήμερα για να σας κάνω μια ομιλία από εκείνες που απλά και μόνο θέλουν να επικαιροποιούν κάποια διαχρονικά μηνύματα. Θέλω να σας πω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, παραμένουν όρθιες, υπερήφανες, έτοιμες. Δεν έχουν υποστείλει ποτέ τη σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας, του καθήκοντος και του χρέους. Για αυτό θα με έχετε ακούσει πολλές φορές να επαναλαμβάνω ότι σε αυτό το μεγάλο χώρο που εκτείνεται από τις εσχατιές της Ελλάδας μέχρι τα αστικά κέντρα και τα νησιά μας, υπάρχει η καρδιά της άλλης Ελλάδας. Της Ελλάδας του καθήκοντος και της τιμής...

...Εύχομαι να μην χρειαστεί όλα αυτά για τα οποία έχετε εκπαιδευτεί να δοκιμαστούν σε δύσκολες στιγμές και στην πράξη. Εύχομαι να κυριαρχούν συνετά μυαλά ώστε να μην οδηγηθούμε ποτέ ούτε εμείς ούτε καμία από τις γειτονικές χώρες σε περιπέτεια. Αλλά αυτό είναι μια ευχή, είναι ένα μήνυμα που σταθερά εμείς εκπέμπουμε ως Έλληνες γιατί είμαστε μια ειρηνική, μια φιλειρηνική χώρα.

Από την άλλη μεριά όμως είμαστε και έτοιμοι. Και αυτό το πνεύμα ετοιμότητας, ικανότητας, αποτελεσματικότητας το εκπροσωπεί το επίλεκτο αυτό κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εδώ όλοι εσείς. Και εμείς είμαστε περήφανοι για εσάς και όπως είπα πρωτύτερα, θα είμαστε πάντοτε κοντά σας ανοίγοντας δρόμους για την περαιτέρω βελτίωση της εκπαίδευσής σας, για την περαιτέρω ενίσχυση του πιο σύγχρονου εξοπλισμού που αξίζει να διαθέτετε».

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15