Δηλώσεις Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας E. Cabrita, Λισαβόνα 28/11/2017

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
29 Νοε 2017
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Video: https://youtu.be/3TC9B6ugzK0

O Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε στη Λισαβόνα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας κ. Eduardo Cabrita με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Οι δύο άνδρες είχαν επίσης γεύμα εργασίας σε εστιατόριο προσφύγων που έχουν επανεγκατασταθεί από τη Συρία στην Πορτογαλία και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους. Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Cabrita, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Σε αυτή την πρώτη μας συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Θα ήθελα να εκφράσω, για ακόμη μια φορά, τα συλλυπητήρια μου προς τον λαό της Πορτογαλίας για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που μας συγκλόνισαν όλους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο πλευρό της Πορτογαλίας και του λαού της και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και της κυβέρνησης της Πορτογαλίας στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφαλείας. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Πορτογαλία αποτελεί παράδειγμα κράτους μέλους, σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, εφαρμόζοντας αποφασιστικά όλες τις δράσεις μας στον τομέα της αλληλεγγύης, και ιδιαίτερα στους τομείς της μετεγκατάστασης και της επανεγκατάστασης. Όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Η Πορτογαλία έχει κάνει πολύ σημαντική πρόοδο στον τομέα των μέτρων ασφαλείας, και συγκεκριμένα στην εφαρμογή του PNR. Στηριζόμαστε στη συμβολή του Υπουργού κ. Cabrita ώστε να συνεχίσει η Πορτογαλία να διαδραματίζει αυτόν τον σημαντικό ρόλο. Συνεργαζόμαστε, επίσης, για την εμβάθυνση και ενίσχυση της συνεργασίας μας με τρίτες χώρες, τομέα όπου η Πορτογαλία διατηρεί, ιστορικά, άριστες σχέσεις. Ακόμη, συνεχίζουμε τη δράση μας κατά της ριζοσπαστικοποίησης, συνεργαζόμενοι για την εφαρμογή της κοινής πολιτικής μας κατά της τρομοκρατίας. Η Πορτογαλία αποτελεί ισχυρό πυλώνα σταθερότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα ήθελα να αναφερθώ επίσης στο γεύμα εργασίας που είχαμε με τον Υπουργό Cabrita στο κέντρο της πόλης της Λισαβόνα σε εστιατόριο προσφύγων που έχουν επανεγκατασταθεί από τη Συρία. Η σημερινή εμπειρία που μοιραστήκαμε με αυτούς τους ανθρώπους, τα όσα μάθαμε, είναι ένα καλό παράδειγμα και ένα ισχυρό μήνυμα που στέλνει η Πορτογαλία στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς αυτούς τους ανθρώπους, προσκαλώντας και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουν στην εφαρμογή των πολιτικών μας που βασίζονται σε στέρεες αρχές και αξίες. Αυτές οι αξίες εκφράστηκαν σήμερα εδώ στη Λισαβόνα."

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15