Δηλώσεις μετά το πέρας παράδοσης - παραλαβής του ΥΠΕΘΑ από τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στον κ. Φραγκούλη Φράγκο

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
17 Μάιος 2012

Τελετή παράδοσης - παραλαβής του ΥΠΕΘΑ από τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στον κ. Φραγκούλη Φράγκο (18/5/12)

Μετά το πέρας της τελετής παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στον κ. Φραγκούλη Φράγκο, ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλωσορίζω στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον υπηρεσιακό Υπουργό, τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, σε ένα εξαιρετικά γνώριμο και οικείο για τον ίδιο περιβάλλον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των 6 μηνών από το Νοέμβριο του 2011, οπότε και ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης, το Υπουργείο μας στάθηκε στο ύψος της αποστολής του αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ισχύ, την αποτρεπτική ικανότητα, το αξιόμαχο και την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Θέλω αποχωρώντας από αυτό το Υπουργείο να ευχαριστήσω την στρατιωτική ηγεσία και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το πολιτικό προσωπικό, για το υψηλό φρόνημα και την εργατικότητα που επέδειξαν στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Η εθνική συνεννόηση εκφράστηκε και αποτυπώθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όπου όπως γνωρίζετε αντίθετα πολιτικά κόμματα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας, προήγαγαν και προάσπισαν το εθνικό συμφέρον. Γιατί ιδίως στην κρίσιμη αυτή ώρα η εθνική μας άμυνα και η πατρίδα μας, μας χρειάζεται όλους.

Καλωσορίζω λοιπόν και πάλι τον νέο Υπουργό. Του εύχομαι από την καρδιά μου καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, που θα είναι και αυτά συνέχεια μιας ευδόκιμης παρουσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Καλωσόρισες και καλή επιτυχία.

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, κύριε Δημήτρη Αβραμόπουλε, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα για το διάστημα για το οποίο θα μεσολαβήσει η υπηρεσιακή Κυβέρνηση που ορκίστηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα ομαλά, με ασφάλεια και ηρεμία, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Και αμέσως μετά σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται και η συγκρότηση πολιτικής Κυβέρνησης, που θα συνεχίσει πλέον το έργο της.

Είναι βέβαιο ότι όχι απλώς παραλαμβάνω από έναν άξιο Υπουργό, αλλά παραλαμβάνω από έναν Υπουργό ο οποίος είναι απόλυτος γνώστης της ευρύτερης περιοχής, με την διπλωματική εμπειρία την οποία έχει. Γνωρίζει πολύ καλά το χώρο, γνωρίζει το τι ακριβώς αλλάζει αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή μετά την αραβική άνοιξη και όλα αυτά διευρύνουν τον γεωπολιτικό μας ορίζοντα, με αποτέλεσμα η χώρα μας πλέον, εκτιμώ ότι έχει-όπως μου τόνισε ο κος Υπουργός- ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει.

Μπορεί η δυσμενής οικονομική συγκαιρία να μας έχει κατά κάποιο τρόπο, προβληματίσει, πλην όμως, όπως ανέφερε και ο κος Υπουργός στην Αίθουσα Τιμών, ουδεμία σκέψη για την οποιαδήποτε διολίσθηση στα θέματα εθνικής κυριαρχίας και αυτό θα τηρηθεί ως κόρη οφθαλμού και πιστεύω ότι, κύριε Υπουργέ, δεν θα σας διαψεύσω.

Με πολλή εκτίμηση και αγάπη θα τον αποχαιρετίσω και ελπίζω να έχω την τύχη να τον ξαναδώ Υπουργό εδώ.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15