Δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου από το περίπτερο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), 15/9/2018

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
16 Σεπ 2018
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

https://youtu.be/Wno70lBFbdw

Επισκέπτομαι σήμερα την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την ιδιότητά μου ως Ευρωπαίου Επιτρόπου και ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Φέτος η Διεθνής Έκθεση είναι αναβαθμισμένη, εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη της Ελλάδος, συγχρόνως αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται αυτό τον καιρό για την ανάπτυξη της ενδοχώρας των Βαλκανίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό της Ελλάδος. Δεν είναι μόνο δηλωτική η συμμετοχή της μ' αυτό το περίπτερο, αλλά πέραν αυτού στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για να ξαναβρεί πάλι την κανονικότητά της και τους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα της επιτρέψουν να ατενίσει σε αισιοδοξία το μέλλον. Κι αυτό προς ωφέλεια των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Η Ευρώπη είναι κοντά στην Ελλάδα και στη διαχείριση του μεγάλου ζητήματος του μεταναστευτικού και προσφυγικού, όπου η χώρα βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή κάτω από μεγάλη πίεση. Η Ευρώπη είναι κοντά στηρίζοντας επιχειρησιακά, πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα για να ανταπεξέλθει των μεγάλων της δυσκολιών αλλά και της αποστολής που έχει αναλάβει εξ ονόματος της Ευρώπης να διαχειρίζεται τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα.

Ως Έλληνας πολίτης αισθάνομαι αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδος μας όσο κι αν ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό στόχο.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού και οι συλλογικές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Χρειάζεται, όμως, από εδώ και πέρα συντονισμός, καλή οργάνωση, μέθοδος και βεβαίως συναντίληψη των στόχων, που όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια της χώρας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι στο πλευρό της Ελλάδος.

Με αυτά τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας που έρχονται από την σημαντική αυτή Έκθεση, και βλέποντας βαθιά στο μέλλον οργανώνεται καλύτερα για να εκπέμψει τα αισιόδοξα μηνύματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.

Φιλοξενούμενη χώρα φέτος είναι η Αμερική. Οι Ευρω-ατλαντικές σχέσεις είναι πολύ ισχυρές παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς και στο νέο παγκόσμιο τοπίο Ευρώπη και Αμερική κινούνται μαζί.

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η φιλοξενούμενη χώρα είναι ένα σήμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, προς τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της ρόλο, που όλο και περισσότερο αναδεικνύεται κυρίως σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αστάθειας, καθώς και εμπιστοσύνης στην επιχειρηματική και οικονομική δυνατότητα της χώρας μέσα από μια σειρά μεγάλων επενδύσεων, που δεν θα αργήσουν σιγά σιγά να έρχονται και να στηρίζουν την ελληνική οικονομία σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15