Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, Βρυξέλλες 20/11/2015

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
20 Νοε 2015

Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας με αλληλεγγύη και συμπόνια. Η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες είναι μεγάλης σημασίας.

Πρώτα απ' όλα, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, πρότεινα και τελικώς πραγματοποιήθηκε, το Ευρωπαϊκό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο (European Counter Terrorism Centre) στην Europol.

Πιστεύω ότι αυτή είναι η στιγμή για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Να θέσουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών (European Ιntelligence Agency). Πρέπει να βασίσουμε τη συνεργασία μας στην εμπιστοσύνη και την αποτελεσματικότητα. Επίσης, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή προέβλεψε την ανάγκη και αμέσως υιοθέτησε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια. Τώρα, όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να την εφαρμόσουν.

Σήμερα πρόκειται επίσης, να συζητηθούν και άλλα θέματα όπως το PNR, οι έλεγχοι στα σύνορα, τα πυροβόλα όπλα. Είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση και ανυπομονώ να συμβάλλω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15