Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Ουκρανία, Κίεβο 12/5/2016

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
13 Μάιος 2016
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Tο Κίεβο επισκέφθηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας σχετικά με την διαδικασία Απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Petro Poroshenko, την Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για την ευρωπαϊκή και την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση κα Ivanna Klympush-Tsintsadze καθώς και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Arsen Avakov. Ο Επίτροπος σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: 

"Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο Poroshenko, τις αρχές και τους πολίτες της Ουκρανίας, για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διαλόγου για την απελευθέρωση της υποχρέωσης θεώρησης, και γενικότερα για τις σχέσεις της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Η Ουκρανία έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχουν αποδώσει. Η καταπολέμηση της διαφθοράς έχει αντιμετωπιστεί ως θέμα προτεραιότητας και η προσέγγιση αυτή πρέπει να συνεχιστεί.

Η πρότασή μας να προσφέρουμε ταξίδια χωρίς υποχρέωση θεώρησης στους πολίτες της Ουκρανίας είναι μια αναγνώριση των επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων της χώρας. Γι 'αυτό είναι σημαντικό η Ουκρανία παραμένει στις δεσμεύσεις της και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η Ουκρανία χρειάζεται συνεχείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την πλήρη δέσμευση της για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δίωξης και της δικαστικής εξουσίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση  θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία σε όλες τις πτυχές της διαδικασίας αυτής.

Η πρότασή μας για ταξίδια χωρίς βίζα για την Ουκρανία, βρίσκεται τώρα στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ελπίζω ειλικρινά ότι θα υιοθετηθεί το συντομότερο δυνατό.

Πρόκειται για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας, αλλά και για την ενίσχυση των διαπροσωπικών επαφών μεταξύ των πολιτών μας. Φυσικά, η απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης δεν προβλέπει το δικαίωμα για εργασία στην ΕΕ. Η ορθή χρήση των κανόνων είναι σημαντική - αλλά γνωρίζω ότι η ουκρανική κυβέρνηση έχει αρχίσει ήδη να ενημερώνει τους πολίτες της για το θέμα αυτό.

Ανυπομονώ για την στιγμή που οι Ουκρανοί πολίτες θα αρχίσουν να ταξιδεύουν στην Σένγκεν χωρίς βίζα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ΕΕ και την Ουκρανία για να έρθουν πιο κοντά."

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15