Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ, Βρυξέλλες 18/5/2017

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
18 Μάιος 2017

Video: https://youtu.be/akUN8Oxnplg

Οι σημερινές συναντήσεις του Συμβουλίου αναδεικνύουν τον οριζόντιο χαρακτήρα (cross-cutting) των ζητημάτων της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Όπως γνωρίζετε, θα έχουμε ξεχωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας, τους Υπουργούς Εσωτερικών και τους Υπουργούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η σταθερότητα του διεθνούς περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης. Πρόκειται να συζητήσουμε σχετικά με νέες ιδέες σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας στον τομέα αυτό. Με τους Υπουργούς Εσωτερικών θα συζητήσουμε σχετικά με το Δουβλίνο και την αλληλεγγύη. Με τους Υπουργούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας θα συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους, μέσω της αναπτυξιακής συνεργασίας, θα περιοριστούν οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές. Προσβλέπω σε εποικοδομητικές και παραγωγικές συζητήσεις με όλους του Υπουργούς στο σημερινό Συμβούλιο που θα έχει "μαραθώνια" διάρκεια.

Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μεταναστευτικό και αν ο ΠΘ της Λιβύης θα συνεργαστεί με την ΕΕ στον τομέα αυτό.

Πρέπει να συνεργαστούμε με όλους τους διεθνείς εταίρους για να επανέλθει η σταθερότητα στην περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η εθνική ενότητα στο εσωτερικό της Λιβύης. Είναι μια πολύ σημαντική χώρα και όπως γνωρίζετε έχουν αναληφθεί πρόσφατα πολλές πρωτοβουλίες για να επανέλθει η σταθερότητα στη Λιβύη.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15