Δήλωση Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών για την ένταξη και την κοινωνική συνοχή, Βρυξέλλες 22/3/2018

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
22 Μαρ 2018
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα, εδώ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για αυτή την πολύ σημαντική συζήτηση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, που έχει να κάνει με την ένταξη και την κοινωνική συνοχή των μεταναστών και των προσφύγων, μαζί με τον φίλο μου και Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Karl-Heinz Lambertz. 

Γνωρίζουμε ότι οι τοπικές και οι περιφερειακές αρχές βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του μετώπου σε ό,τι αφορά την ένταξη. Οι δήμαρχοι και οι τοπικές αρχές έχουν αναλάβει ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης και σήμερα, με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι σε αυτό τους το έργο, σε αυτή τους την αποστολή, δεν είναι μόνοι τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι στο πλευρό τους, έμπρακτα. Αντιμετωπίζουν επί τόπου τόσο τις άμεσες όσο και τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις και επιπτώσεις. 

Το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει για πάρα πολλά χρόνια. Ζούμε στην περίοδο της ανθρώπινης κινητικότητας, και στην πρώτη γραμμή είναι οι τοπικές αρχές, που πρέπει να έχουν την αμέριστη έμπρακτη, ουσιαστική και οικονομική μας στήριξη.  Είμαστε λοιπόν εδώ, δίπλα τους, για να τις υποστηρίξουμε. 

Η Επιτροπή των Περιφερειών - θυμίζω ότι ήμουν κι εγώ παλιά μέλος της και μάλιστα Αντιπρόεδρός της πριν από περίπου 15 χρόνια, γι' αυτό και έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου- αλλά και ο Πρόεδρος της, έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ήθελα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού προσωπικά να τους συγχαρώ. 

Σε αυτές, λοιπόν, τις πρωτοβουλίες θα επικεντρωθεί η σημερινή μας συζήτηση που είμαι βέβαιος ότι θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τόσο με τους δημάρχους όσο και τα μέλη της Επιτροπής. Πάνω απ' όλα, προσβλέπω στην ενίσχυση και την εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας μας για τα τόσο σημαντικά αυτά ζητήματα.

Και με την ευκαιρία, μέσω των δημάρχων και των εκπροσώπων των τοπικών και των περιφερικών αρχών, θα ήθελα να εκπέμψω ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών γιατί έχουν επιδείξει στην αντιμετώπιση αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος ανθρωπισμό, ευαισθησία και αλληλεγγύη. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα και οι αρχές να στηριχθούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Προσβλέπω σε μια σημαντική συζήτηση σε λίγο.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15