Δήλωση Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στο ΑΠΕ μετά τις συναντήσεις του με με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani και τον Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Manfred Weber, Βρυξέλλες 28/2/2018

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
28 Φεβ 2018
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε εχθές στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani και με τον Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Manfred Weber. Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το μεταναστευτικό και τα ζητήματα ασφάλειας.

Ο κ. Αβραμόπουλος μετά τις συναντήσεις του δήλωσε στο ΑΠΕ τα εξής: "Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani και με τον Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ κ. Manfred Weber συζητήσαμε για τις πολιτικές μας προτεραιότητες. Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά πρέπει πριν τις Ευρωεκλογές του 2019 να ολοκληρωθεί η στρατηγική μας τόσο στη μετανάστευση όσο και στην ασφάλεια. Άμεση μας προτεραιότητα είναι η μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και ιδιαίτερα του Δουβλίνου, της μπλε κάρτας για τους εξειδικευμένους μετανάστες, η ενίσχυση της ζώνης Σένγκεν και της προστασίας των κοινών εξωτερικών συνόρων, καθώς και η βελτίωση της διαλειτουργικότητας των ευρωπαϊκών πληροφοριακών συστημάτων. Για να ολοκληρωθούν οι πολιτικές αυτές o ρόλος και η στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι καθοριστικός αλλά πλέον πρέπει και τα κράτη μέλη να συνεννοηθούν με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα."

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15