Δήλωση Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdoğan, Αθήνα 8/12/2017

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
8 Δεκ 2017
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Εξερχόμενος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευρισκόμενος κι εγώ στην Αθήνα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ για μια ακόμη φορά με τον Πρόεδρο Erdoğan, με τον οποίον και συζητήσαμε τη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας στο μεταναστευτικό και σε θέματα ασφάλειας. Είναι θετικό ότι η Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας λειτουργεί και είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της, η οποία έχει ήδη θετικά αποτελέσματα.

Ερώτηση: Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε στην Αθήνα ότι η Ευρώπη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά την οικονομική στήριξη της Τουρκίας για τη φιλοξενία των προσφύγων από τη Συρία.

Απάντηση: «Η ΕΕ συνεχίζει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και να στηρίζει την Τουρκία για τη φιλοξενία περισσότερων από τρία εκατομμύρια προσφύγων».

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15