Δήλωση Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, Άγκυρα 27/11/2017

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
27 Νοε 2017
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Συναντήθηκα σήμερα στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan. Η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φιλικό, και κάλυψε, καταρχάς, ένα μεγάλο εύρος θεμάτων των Ευρω-τουρκικών σχέσεων. Όπως ήταν φυσικό συζητήσαμε για το μεταναστευτικό, τις προεκτάσεις του και τις προοπτικές του, πάντοτε σε συνδυασμό με την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Επίσης, συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη συνεργασία Ευρώπης και Τουρκίας για την από κοινού αντιμετώπιση και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

Όπως ήταν φυσικό, αναφερθήκαμε και στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Erdoğan στην Αθήνα, η επιτυχία της οποίας μπορεί να εγκαινιάσει μια καινούρια εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχέσεις οι οποίες έχουν βεβαίως δοκιμασθεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά που τα τελευταία χρόνια έχουν σαφώς βελτιωθεί και θα μπορούσαν ακόμα περισσότερο να βελτιωθούν στο μέλλον επ' ωφελεία και των δυο χωρών πάντοτε στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Αναμένει ο κ. Erdoğan την επίσκεψη;

Η αίσθησή μου είναι ότι προσβλέπει στην επίσκεψη αυτή και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για την ίδια περίοδο ακύρωσε συμμετοχή σε πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα για να είναι στην Ελλάδα. Προσβλέπει και προσδοκά αυτή η επίσκεψη να είναι καταλύτης για περαιτέρω καλλιέργεια των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15