Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου‏

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
31 Οκτ 2014
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

«Από τη Δευτέρα αναλαμβάνω τυπικά και ουσιαστικά τα νέα μου καθήκοντα ως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να δηλώσω ότι αφήνω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη βεβαιότητα, ότι η Πατρίδα μας διαθέτει το αμυντικό σύστημα αλλά και το έμψυχο δυναμικό, που μπορεί να εγγυηθεί τα συμφέροντα του Έθνους και την ασφάλεια της χώρας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Πέραν και πάνω από την οικονομική κρίση, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και παραμένουν, εγγυητής της σταθερότητας και της ειρήνης και θεμέλιο πάνω στο οποίο ενδυναμώθηκε ο γεωπολιτικός ρόλος της Πατρίδας μας.

Φεύγω από το Υπουργείο Άμυνας περήφανος, διότι υπηρέτησα μαζί με το στελεχιακό δυναμικό του, που δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό του για να είμαστε όλοι οι Έλληνες ασφαλείς, υπερήφανοι και ελεύθεροι.

Εργάστηκα τα τελευταία χρόνια ως Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, για την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής θέσεως της Ελλάδος και παρά την κρίση, η σημασία της Ελλάδος, όπως και της Κύπρου, αναδεικνύεται και ενισχύεται σε καθημερινή βάση.

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να υπογραμμίσω και να επισημάνω, ότι η προϋπόθεση για την ορθολογική αξιοποίηση της ισχύος ενός Έθνους, είναι πάνω από όλα η προσφορά του στη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης, που είναι συστατικά στοιχεία της ευημερίας των λαών μας, κάτω βέβαια από όρους συνεννόησης και συνεργασίας, με αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη και προσήλωση στους κανόνες της ευρωπαϊκής και διεθνούς έννομης τάξης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εισήγαγα, με τnν στήριξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά, στις διεθνείς επαφές που έκανα, διμερείς και πολυμερείς, την αρχή πέραν των άλλων της «έντιμης διπλωματίας» και ειλικρινούς πολιτικής και διπλωματικής διαβούλευσης, από την οποία η χώρα μας μόνο οφέλη έχει, διότι έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο και την προσήλωσή της στις αρχές της καλής γειτονίας.

Σας ευχαριστώ»

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15