Δήλωση ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου μετά την υπογραφή συμφωνίας αγοράς πυρομαχικών από τα ΕΑΣ για τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
1 Μάιος 2014
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Υπεγράφη την Τετάρτη 30 Απριλίου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αναπληρωτή Υπουργού Φώφης Γεννηματά, συμφωνία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), για την κατασκευή από τα ΕΑΣ σύγχρονων πυρομαχικών με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του Ελληνικού Στρατού. 

Η υπογραφή της συμφωνίας αγοράς 265.000 πυρομαχικών τύπου 40 χιλιοστών αξίας 18,5 εκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ασφάλεια ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και συνολικά την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Τη συμφωνία που είναι η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια για την εταιρεία, υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Δημήτρης Γεωργιόπουλος. Στην τελετή της υπογραφής συμμετείχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΑΣ Ιωάννης Δεμίρης, καθώς και στελέχη της εταιρείας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως έχουμε δεσμευθεί, επιχειρεί τη διάσωση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, στο μεταβατικό αυτό διάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναδιάρθρωσής της.

Η σημερινή συμφωνία αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Αποτελεί δε, ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Έχουμε μπροστά μας λίγους μήνες για να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευσή μας στη Βουλή, ότι τα ΕΑΣ μπορούν και πρέπει να σωθούν. Ίσως κάποιοι να εκφράζουν επιφυλάξεις και καχυποψία. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η αμυντική βιομηχανία της χώρας αποτελεί εθνικό κεφάλαιο χάρη στις δυνατότητες που υπάρχουν. Στη χώρα μας παρασκευάζονται συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, εφάμιλλα και ανταγωνιστικά με ανάλογά τους από τις διεθνείς αγορές. 

Γι’ αυτό είναι η ώρα να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, να συμμετέχουμε σε διεθνείς εκθέσεις προβάλλοντας και προωθώντας την ελληνική αμυντική βιομηχανία, από κοινού με τον ιδιωτικό τομέα, ενισχύοντας συνάμα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ξαναμπούμε δυναμικά στην αγορά της ποιότητας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας».

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15