Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με το Γ.Γ του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
30 Οκτ 2014
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα στην Αθήνα το νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ και του ευχήθηκα κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ αναλαμβάνει τα ηνία της Βορειοτλαντικής συμμαχίας σε μια δύσκολη και ταραγμένη χρονική περίοδο, με πολλές και ανοικτές προκλήσεις ασφαλείας ν’ απειλούν ευθέως τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζεται την εποικοδομητική και ειλικρινή στήριξη όλων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθει με επιτυχία στη δύσκολη αλλά καίριας σημασίας αποστολή του.

Καθόλη τη διάρκεια των συνομιλιών μας, είχαμε μια γόνιμη και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για όλα, τις προκλήσεις ασφαλείας που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, για το μέλλον της Συμμαχίας, για την προοπτική των ευρωατλαντικών σχέσεων αλλά και για όλες τις γεωπολιτικές εξελίξεις της ευρύτερης γειτονιάς μας.

Yπενθύμισα στον κ. Στόλτεμπεργκ, ότι η Ελλάδα, σε όλη της την πορεία της εντός του ΝΑΤΟ, έχει συνεισφέρει και έχει τιμήσει στο ακέραιο τις συμμαχικές της υποχρεώσεις, αγωνιζόμενη πάντοτε μαζί με τους συμμάχους της για την προάσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας όπου κι αν χρειάστηκε.

Ο κ. Στόλτεμπεργκ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το αξιόμαχο και τη δύναμη πυρός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.                   

Παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Πυρπολητής», όπου και ενημερώθηκε -αλλά και διαπίστωσε στην πράξη- τις ιδιαίτερες διεξότητες και ικανότητες αλλά και τον επαγγελματισμό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Η χώρα μας, είναι ιδιαιτέρως περήφανη για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικότητας και των τριών κλάδων των Ενόπλων της Δυνάμεων, κάτι που την κατατάσει ανάμεσα στα κράτη με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη στρατιωτική αποτρεπτική ισχύ στην Ευρώπη ίσως και παγκοσμίως.

Τέλος, διαβεβαίωσα το νέο Γενικό Γραμματέα, ότι από τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εργασθώ εποικοδομητικά και με καλή διάθεση προκειμένου οι συνέργιες ΝΑΤΟ και Ε.Ε. να συγκλίνουν ακόμα πιο πολύ, προς όφελος του κοινού οράματος των δύο Οργανισμών».

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15