Επίσημη Επίσκεψη Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στο Μαρόκο, Ραμπάτ 24/11/2017

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
24 Νοε 2017
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Video: https://youtu.be/yUvOTvuFVPQ

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Μαρόκο. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις στο Ραμπάτ με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Nasser Bourita και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.  Abdelouafi Laftit, με τους οποίους και συζήτησε σχετικά με τα ζητήματα της συνεργασίας ΕΕ-Μαρόκο στους τομείς του μεταναστευτικού, της ασφάλειας και της διαχείρισης των συνόρων. Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε και με τους Πρέσβεις των Κρατών Μελών της ΕΕ στο Μαρόκο.

Μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Nasser Bourita, ο  κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Με τον Υπουργό Εξωτερικών είχαμε μια παραγωγική και φιλική συζήτηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται στις διμερείς σχέσεις ΕΕ-Μαρόκο. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί. Τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, των οποίων έχω την ευθύνη, έχουν καθοριστική σημασία τόσο για την ΕΕ όσο και για το Μαρόκο. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα θέματα για τα οποία ανοίγεται ένας σημαντικός δρόμος για το μέλλον των διμερών μας σχέσεων. Το Μαρόκο είναι μια χώρα πολύ σημαντική. Αποτελεί σταθερό και σταθεροποιητικό παράγοντα σε μια περιοχή που διέρχεται βαθιά κρίση. Βασιζόμαστε στη συνεργασία αυτή, βάση της οποίας είναι η ειλικρίνεια, αλλά και η εύρεση κοινών λύσεων που θα εξυπηρετούν τα στρατηγικά μας συμφέροντα. Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά. Είμαστε αποφασισμένοι να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τη μετανάστευση και να συνεχίσουμε τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών μας."

Επίσης, μετά την συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών  κ. Abdelouafi Laftit, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Είχαμε μια εποικοδομητική και φιλική συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Το μήνυμα είναι σαφές. Η ΕΕ και το Μαρόκο επανεκκινούν τις επαφές τους μέσω ενός ειλικρινούς και φιλικού διαλόγου, προκειμένου να ανταποκριθούμε από κοινού στις απαιτητικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή τη στιγμή η παγκόσμια κοινότητα.  Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης. Πρέπει, επίσης, να αναγνωρίσουμε τη σημαντική συμβολή του Μαρόκο στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια. Είναι μια χώρα που, επίσης, βρίσκεται κάτω από πίεση. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε βοήθεια. Ο διάλογος και η ειλικρινής συνεργασία ΕΕ-Μαρόκο θα συνεχιστούν και στο μέλλον."

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15