Επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Europol, Χάγη 8/3/2019

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
8 Μαρ 2019
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας - Europol στη Χάγη της Ολλανδίας πραγματοποίησε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ο κ. Αβραμόπουλος, που είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος της Europol, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας κα. Catherine De Bolle για τις επιχειρησιακές προτεραιότητες της Europol για το 2019 και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μέλλον.  

Μετά τη συνάντησή τους, ο Ευρωπαίος Επίτροπος και η κα De Bolle συναντήθηκαν με το προσωπικό της Europol και προέβησαν σε κοινή δήλωση αποτίοντας φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες της αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. O κ. Αβραμόπουλος προτού αναχωρήσει είχε συνάντηση και με τους Έλληνες που εργάζονται στην Υπηρεσία.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση του κ. Αβραμόπουλου και της κα De Bolle για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

"Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται για την επιβολή του νόμου, οι οποίες καθημερινά συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας της κοινωνίας και των πολιτών μας. Είτε διεξάγωντας εγκληματικές έρευνες, είτε συλλέγοντας και αναλύοντας πληροφορίες, είτε προστατεύοντας τις γειτονιές μας, οι γυναίκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στη ενίσχυση της ασφάλειας των ευρωπαίων πολιτών. 

Δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν ήταν πάντα αυτή. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να εξάρουμε καθημερινά την προσπάθεια και συνεισφορά όλων των αστυνομικών, τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Ιδιαίτερα όμως την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να θυμόμαστε ότι η ισότητα αυτή κατακτήθηκε με πολύ κόπο και μέσα από πολλούς αγώνες. 

Μία τέτοια ημέρα, δεσμευόμαστε όχι μόνο να αναγνωρίσουμε, να σεβαστούμε και να εξάρουμε το ανεκτίμητο έργο των γυναικών της αστυνομίας, αλλά και να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω το ρόλο τους σε όλα τα επίπεδα."

Μετάφραση από τα αγγλικά: https://www.europol.europa.eu/IWD2019 

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15