Κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών, Βρυξέλλες 17/5/2017

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
17 Μάιος 2017
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Σήμερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Mετανάστευσης, Eσωτερικών Yποθέσεων και Iθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Επιτρόπος Μεταφορών κα Violeta Bulc συναντήθηκαν με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας κα Elaine Duke στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν σχετικά με θέματα ασφαλείας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των αερομεταφορών.  

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν πληροφορίες για τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών, τις απειλές και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα υφιστάμενα πρότυπα ασφάλειας των αερομεταφορών, οι δυνατότητες ανίχνευσης, καθώς και τα πρόσφατα μέτρα ενίσχυσης της ασφαλείας, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σχετικά με τις μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές που τοποθετούνται σε αποσκευές που έχουν ελεγχθεί.

ΗΠΑ και EE επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν στενά για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για την περαιτέρω αξιολόγηση των κοινών κινδύνων και λύσεων για την προστασία των επιβατών αεροπορικών πτήσεων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ομαλή λειτουργία των αερομεταφορών σε όλον τον κόσμο.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15