Μονογραφή συμφωνιών από Επίτροπο κ. Δ. Αβραμόπουλο με Περού και Κολομβία για βραχεία διαμονή και απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης στην ΕΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
10 Ιουν 2015
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Σήμερα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μονόγραψε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίσημη τελετή στις Βρυξέλλες, συμφωνίες βραχείας διαμονής και απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα) με το Περού και την Κολομβία.

Η τελετή μονογραφής πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής EU-CELAC, παρουσία των Προέδρων του Περού και της Κολομβίας κκ. Ollanta Humala Tasso και Juan Manuel Santos Calderón, και της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας κα. Federica Mogherini.

Η τελική υπογραφή των συμφωνιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Μετά από την οριστικοποίηση των συμφωνιών, οι πολίτες των δύο χωρών θα μπορούν να ταξιδεύουν, χωρίς βίζα, στην ΕΕ για διαμονή έως 90 ημερών. Το ίδιο θα ισχύει, επ' αμοιβαιότητι, για τους πολίτες της ΕΕ που θα ταξιδέψουν στις χώρες αυτές.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15