Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος στο Βουκουρέστι για την Υπουργική Σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ-ΗΠΑ, Βρυξέλλες 18/6/2019

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
18 Ιουν 2019

O Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρίσκεται αύριο στο Βουκουρέστι για να συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ-ΗΠΑ. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο πολιτικά αρμόδιος για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ρουμανίας, που είναι η προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ, αλλά και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Φινλανδίας που είναι η επερχόμενη προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ. Εκ μέρους της Ρουμανικής Προεδρίας θα συμμετάσχουν η υπηρεσιακή Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης κα Ana Birchall και η Υπουργός Εσωτερικών κα Carmen Daniela Dan. Εκ μέρους της επερχόμενης Φινλανδικής Προεδρίας θα συμμετάσχουν η Υπουργός Δικαιοσύνης κα Anna-Maja Henriksson και η Υπουργός Εσωτερικών κα Maria Ohisalo.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα κ. William Barr και από τον Αναπληρωτή Γραμματέα για την Εσωτερική Ασφάλεια, κ. David Pekoske. Η συνάντηση, η οποία διεξάγεται δύο φορές το χρόνο με στόχο την προώθηση της διατλαντικής συνεργασίας στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων, θα επικεντρωθεί στη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ στους τομείς της μετανάστευσης, της διαχείρισης των συνόρων και της αμοιβαιότητας των θεωρήσεων, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών, στις παρούσες και μελλοντικές απειλές για την ασφάλεια και το διαδικτυακό τρομοκρατικό περιεχόμενο, στην ανθεκτικότητα των εκλογικών συστημάτων, καθώς και στην ασφάλεια και τη δικαστική συνεργασία στο διαδίκτυο.

Στο περιθώριο  της Υπουργικής Διάσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει διμερείς συναντήσεις. 

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15