Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Άσελμπορν στη Λέσβο και στην Αθήνα αύριο.

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
15 Οκτ 2015

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Αβραμόπουλος και ο Προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου κ. Άσελμπορν θα βρίσκονται αύριο στη Λέσβο για να επισκεφθούν το κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια, καθώς και το κέντρο υποδοχής και καταγραφής στη Μυτιλήνη. Ο Επίτροπος και ο Υπουργός θα επιθεωρήσουν την δραστηριότητα των ομάδων υποστήριξης hotspot. Αυτή είναι η πρώτη περιοχή hotspot που θα τεθεί σε λειτουργία στην Ελλάδα. Τα hotspots στη Χίο τη Σάμο την Κω και τη Λέρο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικά μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. 

Ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Την περασμένη εβδομάδα είδαμε το άνοιγμα του πρώτου hotspot στην Ιταλία, και τώρα βλέπουμε το πρώτο hotspot να λειτουργεί στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή δέσμευση, αλληλεγγύη και ευθύνη στην πράξη. Είναι ένα σημαντικό ξεκίνημα, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για την εφαρμογή των hotspots και σε άλλες περιοχές, για την έναρξη των μετεγκαταστάσεων και τη βελτίωση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών. Είναι ένα επιπλέον σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.» 

Η συνέντευξη Τύπου προβλέπεται για αύριο στην Αθήνα στις 16.00 (τοπική ώρα), στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15