Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βέρνη για την Υπουργική Διάσκεψη για τη Διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου, 13/11/2017

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
13 Νοε 2017

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται από εχθές στη Βέρνη της Ελβετίας για να συμμετάσχει στην τρίτη Υπουργική Διάσκεψη για την διαχείριση της μετανάστευσης στη Διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε φέτος η Ελβετία.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην επίτευξη ολοκληρωμένης συνεργασίας κατά μήκος της Διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου. Στην Υπουργική Διάσκεψη συμμετέχουν επίσης η Πρόεδρος της Ελβετίας κα Doris Leuthard και η Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας κα Simonetta Sommaruga, καθώς και ο κ. Andres Anvelt, Υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας, προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ. 

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν επίσης οι αρμόδιοι Υπουργοί της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Γερμανίας, καθώς και του Τσαντ, της Τυνησίας, του Μάλι, του Νίγηρα και της Αλγερίας. Θα παρευρεθούν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ. William Lacy Swing, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Filippo Grandi και ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κ. Yves D'Accord. 

Θα πραγματοποιηθεί  συνέντευξη τύπου στις 13:00, η οποία θα μεταδοθεί από το Ευρωπαϊκό Δορυφορικό Κανάλι EBS στις 19:00 ώρα Ελλάδας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15