Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Ιορδανία

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
6 Μάιος 2015
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα της Ιορδανίας El Hassan bin Talal, τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών Nasser Judeh και Hussein Al-Majali αντίστοιχα, και κυβερνητικούς παράγοντες.

Κατά τις συναντήσεις του ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας ΕΕ - Ιορδανίας στα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας και υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της χώρας στη περιοχή.

Λίγο πριν την αναχώρησή του από το Αμμάν, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

Η Ιορδανία είναι σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη περιοχή και σε όλες τις συναντήσεις υπογράμμισα ότι δεν είναι μόνη της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Οι συγκρούσεις και η αστάθεια στη περιοχή επιβάλλουν την στενότερη συνεργασία μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις κοινές προκλήσεις.

Η Ιορδανία δείχνει μεγάλο αίσθημα ευθύνης για τη διατήρηση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παίζει καθοριστικό ρόλο στην άμβλυνση των επιπτώσεων από τις πολεμικές συγκρούσεις και την ανθρωπιστική τραγωδία της Συρίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να στηρίζει την Ιορδανία με κάθε δυνατό τρόπο. Η ΕΕ ήδη παρέχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των προσφύγων από τη Συρία και τις κοινότητες υποδοχής τους.

Στις προσπάθειες επανεγκατάστασης προσφύγων, τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν διαθέσει πάνω από 36.000 θέσεις. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τα κράτη μέλη της ΕΕ να προσφέρουν επιπλέον θέσεις επανεγκατάστασης για Σύριους πρόσφυγες, προκειμένου να βοηθηθεί και η Ιορδανία.

Για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής του Ισλαμικού Κράτους, είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και στον τομέα της ασφάλειας. Οι ξένοι μαχητές αποτελούν  σημαντική πρόκληση, τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την περιφερειακή ασφάλεια, και έχουμε κοινό συμφέρον για συνεργασία στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15