Ολοκλήρωση συνάντησης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας κ. Alfano στη Ρώμη

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
8 Ιουν 2015
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Το μεταναστευτικό ζήτημα συζήτησε σήμερα στη Ρώμη ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την συνάντησή που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας κ. Angelino Alfano.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε κοινή συνέντευξη τύπου, ζήτησε την συνεργασία της Ιταλίας προκειμένου να υλοποιηθεί η νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση, η οποία όπως τόνισε, "είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για την καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών προκλήσεων και θα πρέπει να υλοποιηθεί σε συνεργασία με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ".

Για τον μηχανισμό μετεγκατάστασης μεταναστών, ο Επίτροπος υπογράμμισε ότι "για να βοηθήσουμε τις χώρες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαχείριση του αυξημένου αριθμού μεταναστών, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, προτείναμε την μετεγκατάσταση 40.000 ατόμων που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας".

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στις επικείμενες συζητήσεις για την Ατζέντα που θα πραγματοποιηθούν στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίησή της: "η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση είναι ένα τεστ για την Ευρώπη. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε".

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15