Ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στη Μάλτα

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
26 Μαρ 2015
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων στη Μάλτα, εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη νήσο.

H διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό Joseph Muscat, τον υπουργό εσωτερικών Carmelo Abela και τον υπουργό εξωτερικών George Vella. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι έχει "πλήρη επίγνωση των πιέσεων που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό σύστημα της Μάλτας - η αυξανόμενη εισροή μεταναστών σε ένα μικρό νησιωτικό κράτος αποτελεί τεράστια πρόκληση". Υπογράμμισε επίσης, ότι η διαχείριση τέτοιων πιέσεων "δεν αποτελεί έργο ενός μόνο κράτους μέλους ή μόνο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι έργο κοινό, ευθύνη κοινή." Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε επίσης ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τη Μάλτα και τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στη Μεσόγειο" και υπογράμμισε ότι μόλις χθες η Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα ύψους €17,7 εκατ. ευρώ. για τη στήριξη της Μάλτας σε θέματα ασύλου, μετανάστευσης, και ένταξης μεταναστών.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) που εδρεύει στη Μάλτα και, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Διευθυντή της EASO κ. Robert Visser, παρουσίασε τα αποτελέσματα πιλοτικών προγραμμάτων για τη συλλογή πληροφοριών από τη λαθραία διακίνηση μεταναστών στη Μάλτα και την Ιταλία, καθώς και για τη συνεργασία των κρατών-μελών στον τομέα του ασύλου. Ο Επίτροπος τόνισε ότι η EASO "αποτελεί βασικό εργαλείο για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στα ζητήματα ασύλου."

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15