Παρέμβαση Δ. Αβραμόπουλου για τις ζημιές από το χαλάζι

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
17 Απρ 2023
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Την άμεση αρωγή της Κυβέρνησης και την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές που άφησαν στον Ν. Ηλείας η σφοδρή χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 17 Απριλίου, ζήτησε ο υποψήφιος Βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ανταποκρινόμενος στα δεκάδες τηλέφωνα που εδέχθη, ενήργησε ταχύτατα με σκοπό την άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Επικοινώνησε προσωπικά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τους ενημέρωσε σχετικά με το ισχυρό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή, ζητώντας να επισκεφθεί άμεσα κλιμάκιο τις πληγείσες καλλιέργειες.

Μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο κ. Αβραμόπουλος ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τοπικούς θεσμικούς παράγοντες καθώς και με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να έχει σωστή και άμεση ενημέρωση για την έκταση των ζημιών στις αγροτικές υποδομές και τις καλλιέργειες.

«Ενημέρωσα τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ πως χιλιάδες στρέμματα με οπωροκηπευτικά, αμπελοειδή, σιτηρά ακόμα κι δενδρώδεις καλλιέργειες έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από την έντονη χαλαζόπτωση.

Για την Ηλεία, η στήριξη των αγροτών είναι απαραίτητη για την επιβίωσή τους, ιδίως δε σε μία εποχή που ο αγροτικός κόσμος πλήττεται από την ενεργειακή κρίση και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Οι ενέργειές μας πρέπει να είναι συντονισμένες, ουσιαστικές και ταχείς.

Γι αυτό και ζήτησα να επισκεφθεί άμεσα κλιμάκιο τις πληγείσες καλλιέργειες, αμέσως μετά την πρώτη εκτίμηση των καταστροφών από τους τοπικούς ανταποκριτές.

Με συνεργασία όλων των φορέων θα καταφέρουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους παραγωγούς» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15