Παρέμβαση Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στα ελληνικά, 17/4/2019

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
17 Απρ 2019

Βίντεο: https://youtu.be/NtNbI4rD6FM

Το τρέχον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποχαιρέτησε και ευχαρίστησε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Στρασβούργο. Ο κ. Αβραμόπουλος αφού ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει την θητεία του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε, μεταξύ άλλων, στα ελληνικά τα εξής:

"Η σημερινή μας συνάντηση είναι η τελευταία. Εμείς όπως ξέρετε, ως Επιτροπή, θα μείνουμε μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αλλά κάποιοι από εσάς δεν θα είναι μαζί μας σε λίγο καιρό από τώρα.

Θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, γιατί αυτά τα 4,5 χρόνια εργαστήκαμε πολύ μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, μέσα σε αυτόν τον δημοκρατικό χώρο, όπου υπήρξαν θέσεις και αντιθέσεις, διαφορετικές απόψεις, αλλά σε τελευταία ανάλυση, ο κοινός μας τόπος ήταν να δώσουμε πειστικές απαντήσεις σε μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα, όπως αυτό της μετανάστευσης και της ασφάλειας. 

Χωρίς τη δική σας βοήθεια, δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα. Και αν σήμερα λέμε ότι αφήνουμε πίσω μας μία κληρονομιά, αυτό οφείλεται σε αυτή τη συνεργασία. Θέλω λοιπόν να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και να ευχηθώ σε όσους από εσάς βρεθούν στο επόμενο Κοινοβούλιο να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και με βαθιά συνείδηση του καθήκοντος τους στο έργο τους αλλά και εκείνους που θα βρεθούν κάπου αλλού να θυμούνται πάντοτε ότι αυτό το πέρασμα τους  ήταν κάτι χρήσιμο για την πατρίδα τους και για την Ευρώπη. 

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη δημόσια αυτή σκηνή. Τους διερμηνείς μας που καμιά φορά τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη, εγώ φρόντισα να μιλάω αργά και ελπίζω να το έχουν εκτιμήσει. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και αυτούς που μας συνοδεύουν (huissiers) και παρακολουθούν την δουλειά μας από κοντά προσφέροντάς μας τις όμορφες υπηρεσίες τους, αλλά και τους φωτογράφους που αποτυπώνουν με το ταλέντο τους και την έμπνευσή τους αυτό που θα αφήσετε όλοι, σε ανάμνηση του μεγάλου σας έργου.

Εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά. Έμαθα πολλά από αυτό το πέρασμά μου στο Κοινοβούλιο. Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε κι εμείς θα μπορούμε να λέμε ότι ήμασταν εκεί όταν κρινόταν από την δική μας δουλεία το μέλλον της μεγάλης μας χώρας της Ευρώπης. Κινηθήκαμε με βάσει αρχές και αξίες και πρέπει να σας πω ότι αυτός εδώ ο χώρος, το Κοινοβούλιο, μπορεί να είναι υπερήφανο γιατί πράγματι αντιπροσωπεύει το βαθύτερο νόημα της δημοκρατίας και των ανώτερων και ευγενών αξιών πάνω στις οποίες χτίστηκε η Ευρώπη".

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15