Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με Υπουργό Μεταφορών και Πρόεδρο Ρωσικής Αντιπροσωπείας 8ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας Μ. Sokolov

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
12 Απρ 2013
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρο της Ρωσικής Αντιπροσωπείας κατά την 8η Σύνοδο Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής/Τεχνολογικής και Επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, Maxim Sokolov.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ιστορικά συνδέουν τους δύο λαούς και συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης, αφ’ ενός της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, και αφ’ ετέρου της σύσφιξης των σχέσεων Ε.Ε.-Ρωσίας, τόσο υπό το φως των παραδοσιακών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, όσο και επ’ ευκαιρία της επερχόμενης ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά το α’ εξάμηνο του 2014.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για τη διαρκώς αυξανόμενη ροή του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, ενημέρωσε τον κ. Sokolov για το πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων χωρών που επισκέπτονται ελληνικά νησιά. Ο Ρώσος Υπουργός, από πλευράς του, ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων της ΕΕ με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στην ανωτέρω συνάντηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος συμπροεδρεύει με τον κ. Sokolov κατά τις εργασίες της 8ης Συνόδου Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία λαμβάνει χώρα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15