Σημεία ομιλίας Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
4 Ιουν 2015
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Tις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μετανάστευση και την ασφάλεια συζήτησε χθες στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά την συνάντησή που είχε με την Πρόεδρο της Βουλής κα. Assuncao Esteves και στην ομιλία του, κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων, ο κ. Αβραμόπουλος ανέπτυξε τις προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση και την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια.

Στην ομιλία του ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι "αν και η Πορτογαλία δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες μεταναστευτικές πιέσεις που βιώνουν οι χώρες της Μεσογείου, είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος των προκλήσεων, και ειδικά στις υποδομές υποδοχής των χωρών αυτών." Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι "είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι θα πρέπει να δρούμε από κοινού στην Ευρώπη" για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων.

Για την αύξηση των πόρων της επιχείρησης 'Τρίτων' στη Μεσόγειο, o Ευρωπαίος Επίτροπος ευχαρίστησε τη χώρα για τη συμβολή της: "θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πορτογαλία για τη συμμετοχή της, η οποία θα βοηθήσει να σωθούν ζωές."

Για την πρόταση της επανεγκατάστασης μεταναστών που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας, ο Επίτροπος τόνισε ότι "δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση αντιμετώπισης της τρέχουσας μεταναστευτικής πίεσης. Είναι ένας μηχανισμός έκτακτης ανάγκης που θα εφαρμόζεται και στο μέλλον, όταν θα προκύψουν παρόμοιες πιέσεις. Εκείνοι που θα βοηθήσουν σήμερα θα είναι εκείνοι που μπορεί να χρειαστούν βοήθεια αύριο. Νομίζω ότι αυτό σημαίνει πραγματική αλληλεγγύη στην πράξη."

Τέλος, για τα θέματα ασφάλειας, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι "τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί νέες και σύνθετες διασυνοριακές απειλές. Θα πρέπει, επομένως, οι απειλές αυτές να αντιμετωπιστούν από κοινού.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15