Συνάντηση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Β. Yıldırım, Μόναχο 17/2/2017

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
18 Φεβ 2017
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Video YouTube: https://youtu.be/6PTqRByKapI

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Binali Yıldırım είχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου που διεξάγεται από χθες στην Βαυαρική πρωτεύουσα. Παρόντες στην συνάντηση ήταν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Mevlüt Çavuşoğlu και ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ömer Çelik. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας έχει συμβάλει καθοριστικά στη σημαντική μείωση των αφίξεων από την Τουρκία. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι ΕΕ και Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν στενά για την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχουν συμφωνηθεί, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την πίεση που δέχεται η Τουρκία εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική της περιοχή. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε επίσης, ότι η Επιτροπή στήριξε με αποφασιστικότητα την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ευχαρίστησαν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και σημείωσαν ότι οι σχέσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.  Η τουρκική πλευρά ανέφερε ότι προσβλέπει στη στήριξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος και να ξεπερασθούν τα εμπόδια που υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 2 Μαρτίου, θα παρουσιάσει τη νέα έκθεση προόδου σχετικά με την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15