Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
24 Ιουλ 2014
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας» στο «γενικευμένο ασταθές περιβάλλον και με την κρίση να χτυπά και την ευρύτερη γειτονιά μας».

Ακολουθεί η δημόσια συνομιλία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Κύριε Πρόεδρε, πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω για την συνάντησή μας. Θέλω να σας πω ότι σε αυτό το γενικευμένο ασταθές περιβάλλον και με την κρίση να χτυπάει και την ευρύτερη γειτονιά μας, το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας, και για την Ελλάδα πρωτίστως, αλλά και μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε μέσα από την αμυντική διπλωματία να δηλώνουμε το παρών ως σταθεροποιητικός παράγοντας.

Ξέρω το ενδιαφέρον σας για τα εθνικά θέματα, για την εξωτερική πολιτική και πρέπει να σας πω ότι ένα από τα ζητήματα που θα ήθελα να συζητήσουμε και να πάρω και τη γνώμη και τη συμβουλή, είναι κάτι για το οποίο είχατε βάλει παλαιότερα την υπογραφή σας, το περίφημο Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, ένα σύμφωνο με τους γείτονες μας, το οποίο χρειαστήκαμε φέτος σαν βάση, διότι όπως θα σημειώσετε περάσαμε και μια περίοδο που πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Το λέω επειδή μας βοήθησε πολύ και σκεπτόμαστε πώς θα το επικαιροποιήσουμε και θα το αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο».

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Ευχάριστα νέα κύριε Υπουργέ, ιδιαίτερα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, που γνωρίζετε εσείς ως παλαιός διπλωμάτης πως είναι ένας παράγοντας ασφάλειας, ηρεμίας για την ευρύτερη περιοχή σε ταραγμένες εποχές, όπως είναι οι σημερινές».

 

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15