Συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
10 Απρ 2013
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, περάστε. Πέστε μου, βλέπω ότι υπάρχει...

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κινητικότητα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακριβώς. Πολύ καλή η απαντητική επιστολή που στείλατε στον κ.Νταβούτογλου. Τη διάβασα με προσοχή.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Βάζω τα πράγματα στη θέση τους ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κενά.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και να σας πω, μιας και μου το θέσατε, ότι η αρχή της έντιμης διπλωματίας μετράει, αποδίδει. Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι εννοεί ο άλλος και η ειλικρίνεια, όσο και αν δεν συμβιβάζεται με την έννοια της διπλωματίας, έτσι εξελίχθηκε, τελικά φέρνει αποτελέσματα.

Από την άλλη μεριά πρέπει να σας πω ότι σιγά-σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών.

Για όλα αυτά έχουμε στοχευμένη πολιτική και συγκριτικά με αυτό που σας είχα πει την τελευταία φορά, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, είναι θετικά και προχωράμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, παρακολούθησα τα ταξίδια σας, σημαντικά ταξίδια.

Και επίσης, τι γίνεται με τις αποζημιώσεις; Αυτό με ενδιαφέρει και προσωπικά, γιατί ήμουν εκείνος ο οποίος υπέβαλα τότε (το 1995) τη ΝΟΤΑ στη γερμανική κυβέρνηση.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε, υπεβλήθη ένα πόρισμα το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Διότι εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική. Διότι η πολιτική βάση είναι δεδομένη, η κυβέρνηση προώθησε – ως όφειλε – αυτό το θέμα και βέβαια, περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολλά και ενδιαφέροντα.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15