Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και 7 χωρών της Καραϊβικής και του Ειρηνικού για βραχεία διαμονή και απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα) με 7 χώρες

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
28 Μάιος 2015
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos
  • Αβραμόπουλος Avramopoulos

Σήμερα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπέγραψε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίσημη τελετή στις Βρυξέλλες, συμφωνίες βραχείας διαμονής και απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα) με 7 χώρες, παρουσία των αρμόδιων Υπουργών τους: Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Δομινίκα, Γρενάδα, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Σαμόα και Βανουάτου.

Οι πολίτες αυτών των χωρών μπορούν από σήμερα  να ταξιδεύουν, χωρίς βίζα, στην ΕΕ για διαμονή έως 90 ημερών. Το ίδιο ισχύει, επ' αμοιβαιότητι, για τους πολίτες της ΕΕ που θα ταξιδέψουν στις χώρες αυτές.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι "οι συμφωνίες θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, των πολιτιστικών ανταλλαγών καθώς και τις διαπροσωπικές επαφές μεταξύ της Ευρώπης, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού."

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15