Δήμος Αθηναίων

Print Friendly, PDF & Email

Για την Αθήνα που αγαπάμε - Για την Αθήνα που αλλάξαμε...

Η Δημαρχία του Δημήτρη Αβραμόπουλου σηματοδοτεί τη μετάβαση της πόλης μας σε μία νέα εποχή. Μέσα σε οκτώ χρόνια η πόλη μας άλλαξε πρόσωπο. Φωτίστηκε, νοικοκυρεύτηκε, απέκτησε ταυτότητα, κέρδισε ανάσες, σημεία αναφοράς και ιστορικής μνήμης. Μέσα σε οκτώ χρόνια η Αθήνα έγινε μία καλύτερη πόλη να ζεις. Με περισσότερο πράσινο, δημόσιους χώρους, πάρκα και πλατείες.

Μία πόλη πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη. Μία μητρόπολη του κόσμου με φωνή και κύρος στα διεθνή πράγματα. Μία κοινωνία πολιτών με ζωντανό καθημερινό πολιτισμό και παράθυρο στο αύριο.

Σε μία εποχή που αμφισβητεί ευθέως την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της πολιτικής, η θητεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο δήμο της Αθήνας έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι όταν υπάρχει όραμα, φαντασία και όρεξη για δουλειά, μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Όταν το 2002 οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ήξεραν αυτοί καλύτερα από όλους ότι η Αθήνα μας ήταν ήδη σε μία νέα τροχιά, έτοιμη να υποδεχτεί με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως Δήμαρχος, διεκδίκησε σε πείσμα πολλών και τους επανέφερε μετά από 108 χρόνια στην κοιτίδα τους.

Δείτε φωτογραφίες του Δ. Αβραμόπουλου στο Δήμο Αθηναίων

Δείτε το Video για το έργο του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Δήμο Αθηναίων

Διαδώστε το!

Η Αθήνα έχει φως. Η Αθήνα έχει ταυτότητα.

Ημερομηνία: 
25 Οκτ 2008

Στις αρχές του 21ου αιώνα οι πόλεις που έχουν αναπτυξιακό μέλλον είναι οι πόλεις που έχουν ταυτότητα. Τα πολεοδομικά και κοινωνικά σύνολα που μπορούν και διαφοροποιούνται στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των πόλεων για προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε φως και ταυτότητα στην πόλη των Αθηνών.

Μία καλύτερη πόλη να ζεις

Ημερομηνία: 
24 Οκτ 2008

Από τις πλέον σημαντικές παρακαταθήκες που άφησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος για την καθημερινότητα των Αθηναίων είναι η απελευθέρωση δημόσιου χώρου για πολιτισμό και αναψυχή. Πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές προσέφεραν ανάσες στους πολίτες της Αθήνας και άλλαξαν σημαντικά τον πολεοδομικό χάρτη της πρωτεύουσας, κάνοντας την πόλη μας πιο ανθρώπινη και πιο λειτουργική.

Η Αθήνα με φωνή και κύρος στον κόσμο

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2008

Κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Αθήνα πρωταγωνίστησε έτσι ώστε οι πόλεις του κόσμου να αποκτήσουν φωνή στις διεθνείς σχέσεις της εποχής μας. Η Διπλωματία των Πόλεων είναι μία πρόταση και πρωτοβουλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου που υιοθετήθηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Kofi Annan και που εκφράζει το νέο ρόλο των πόλεων ως φορέων οικουμενικών αξιών και πολιτισμού ειρήνης.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15