Συνεντεύξεις - Άρθρα, Υπουργείο Εξωτερικών

Συνέντευξη ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και τοv δημοσιογράφο Σπύρο Παπαδάκη

Ημερομηνία: 
1 Ιουν 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε λίγες ημέρες συμπληρώνετε έναν χρόνο στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών. Μπορείτε να κάνετε έναν απολογισμό της θητείας σας ;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Στο χρόνο που πέρασε, η ελληνική διπλωματία δραστηριοποιήθηκε συστηματικά, θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της τραυματισμένης από την οικονομική κρίση εικόνας της χώρας.

Άρθρο ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» με τίτλο «Η ελληνική διπλωματία πέρα από την κρίση»

Ημερομηνία: 
19 Μάιος 2013

Tους μήνες που πέρασαν η ελληνική εξωτερική πολιτική έθεσε ως στόχο, παράλληλα με την ανασυγκρότησή της, την ανάταξη της τραυματισμένης από την οικονομική κρίση εικόνας της χώρας. Σκοπός, να μπορέσει η ελληνική διπλωματία να κινηθεί και πάλι με τόλμη, πρωτοβουλίες και ιδέες στο γεωπολιτικό της περιβάλλον και όχι μόνο, επαναφέροντας την Ελλάδα με θετικό πρόσημο στο διεθνές προσκήνιο.

Και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητά.

Συνέντευξη ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Πρακτορείο Ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν

Ημερομηνία: 
28 Απρ 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, τι αναμένετε από την επίσκεψή σας στο Αζερμπαϊτζάν;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτα από όλα, θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά που θα βρεθώ και πάλι στο Μπακού, μια πόλη που σφύζει από ζωή. Είχα επισκεφθεί την πόλη σας με την ιδιότητα του Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδος το 2005 και είναι θαυμάσιο να βλέπει κανείς τα τεράστια άλματα – μια πραγματική ιστορία επιτυχίας – που έχει κάνει το Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια σε τόσους πολλούς τομείς.

Συνέντευξη ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Έλλις

Ημερομηνία: 
10 Μαρ 2013

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής;

Πρώτα από όλα να αναταχθεί το τραυματισμένο κύρος της Ελλάδος και να ανακτηθεί η αξιοπιστία μας. Να δοθεί ώθηση στα εθνικά μας θέματα και η Ελλάδα να ξαναδώσει το στίγμα της στο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της περιβάλλον, με θέσεις και πρωτοβουλίες, προβάλλοντας ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας.

Διάλογος με την Τουρκία και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι η κατάλληλη στιγμή, με την Ελλάδα αποδυναμωμένη;

Κάνεις δεν πρέπει να κάνει το λάθος να υποτιμήσει την Ελλάδα. Το έχει αποδείξει η ιστορία μας.

Συνέντευξη ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα LE FIGARO

Ημερομηνία: 
5 Φεβ 2013


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς παρουσιάζεται η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου μέσα στον Φεβρουάριο; Τι αναμένετε;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η επίσκεψη του Προέδρου Ολλάντ έχει υψηλό συμβολισμό. Ο ελληνικός λαός πέρασε και εξακολουθεί να περνά μεγάλες δοκιμασίες. Από το 2010, η ύφεση έχει φθάσει σε πρωτόγνωρο επίπεδο και έχει επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης σε βαθμό πρωτοφανή για τα δεδομένα της Δυτικής Ευρώπης. Επιπλέον, το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας έχει πληγωθεί από τις άστοχες δηλώσεις ορισμένων ευρωπαϊκών παραγόντων.

Συνέντευξη ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα Realnews και τη δημοσιογράφο Χ. Κοραή

Ημερομηνία: 
6 Ιαν 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όλα στο φως, η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Όλα στο φως, αφού τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες σε επίπεδο Δικαιοσύνης και Βουλής.

Συνέντευξη ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΒΤΑ) 15.12.2012

Ημερομηνία: 
16 Δεκ 2012

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια θα είναι τα βασικά θέματα της επικείμενης συνεδρίασης των δυο κυβερνήσεων; Τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από τις συνομιλίες των Υπουργικών Συμβουλίων; Πρόκειται να υπογραφούν και συγκεκριμένες συμφωνίες;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Οι ελληνο-βουλγαρικές σχέσεις αποτελούν πρότυπο συνεργασίας, ιδίως στη γειτονιά μας. Είναι η απτή απόδειξη της ισχύος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και της ικανότητας του να λειτουργεί ως καταλύτης ειρήνης, προόδου και ανάπτυξης. Εύχομαι και άλλοι γείτονές μας να ακολουθήσουν το πνεύμα αυτό, και να συνεργασθούν μαζί μας, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα νότιο-ανατολική Ευρώπη, η οποία θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Συνέντευξη ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Ημερομηνία: 
2 Δεκ 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι περιθώρια ελιγμών και διαπραγματεύσεων έχετε ως ΥΠ.ΕΞ. στη διεθνή σκηνή, με δεδομένη τη δημοσιονομική κρίση της χώρας;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η δημοσιονομική κρίση είναι αλήθεια ότι έκανε την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής πιο δύσκολη. Περιόρισε αισθητά τα μέσα που διαθέτουμε.

Σελίδες

Subscribe to ypex-interview
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15