Όλες οι δραστηριότητες

Η Ελλάδα, πέρα από το βαλκανικό της χθες | Άρθρο του Δημήτρη Αβραμόπουλου πρ. Ευρωπαίου Επιτρόπου, Υπουργού Εξωτερικών & Αμύνης

Ημερομηνία: 
9 Οκτ 2021

Σε αυτό το περίπλοκο γεωπολιτικό τοπίο, η Ελλάδα καλείται να αναδείξει τα συγκριτικά της γεωπολιτικά πλεονεκτήματα και να εξελιχθεί σε σταθεροποιητικό παράγοντα για ολόκληρη την περιοχή.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Ημερομηνία: 
2 Οκτ 2021

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδος - Γαλλίας αποτελεί μείζονα στρατηγική κίνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη γεωπολιτική σκακιέρα. Η Ελλάδα διαδραματίζει πλέον σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ ενδυναμώνει και η αμυντική σχέση με τις ΗΠΑ, κυρίως στον τομέα της δημιουργίας περιβάλλοντος σταθερότητας στην περιοχή.

Συνέντευξη Δημήτρη Αβραμόπουλου στην εφημερίδα Παραπολιτικά | 18.09.2021

Ημερομηνία: 
18 Σεπ 2021

Σίγουρα προοιωνίζεται ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τη χώρα. Σταδιακά αφήνουμε πίσω τα δύσκολα και τις κακές στιγμές. Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν χειριστεί με ευθύνη, αποφασιστικότητα και αποτελέσματα τις απανωτές κρίσεις και εκτιμώ ότι μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ θα βρει το δρόμο της η ελληνική οικονομία και το κυριότερο, θα αρχίσει να δημιουργείται ένα περιβάλλον ασφάλειας για να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

Εναρκτήρια Ομιλία Δημήτρη Αβραμόπουλου στο 12ο FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ | 03.09.2021

Ημερομηνία: 
7 Σεπ 2021

Είμαι ευτυχής γιατί βρίσκομαι ξανά ανάμεσα στη μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια, σ' έναν χώρο γνώριμο, σ’ ένα χώρο του οποίου θα νιώθω για πάντα μέρος, σ’ ένα χώρο που σημάδεψε ανεξίτηλα την πολιτική μου σταδιοδρομία, αφού τον υπηρέτησα στην αρχή της πορείας μου, για οκτώ χρόνια, ως Δήμαρχος Αθηναίων αλλά κι ως Πρόεδρος της τότε ΚΕΔΚΕ.

Πολεμώντας την ατιμωρησία στον 21ο αιώνα - άρθρο του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ | 11.07.2021

Ημερομηνία: 
12 Ιουλ 2021

Σήμερα, περίπου 40 χιλιάδες άμαχοι χάνουν τη ζωή τους ετησίως, ενώ περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί, την τελευταία τετραετία, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να αποφύγουν τη βία του πολέμου και την αυταρχικότητα των καθεστώτων.

Συνέντευξη Δ. Αβραμόπουλου στην δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη, 19/6/2021

Ημερομηνία: 
19 Ιουν 2021

Στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, αλλά και στην πίεση που προκαλούν στο εσωτερικό της γείτονος μια σειρά από προβλήματα, κυρίως οικονομικών αλλά και με την αύξηση της επιρροής εθνικιστικών κύκλων, που ασκείται στον κ. Ερντογάν, ο οποίος έχει προβεί σε παραχωρήσεις, προκειμένου να κρατήσει τη συνοχή της κυβέρνησής του.

Συνέντευξη Δ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ και τον δημοσιογράφο Άγγελο Αθανασόπουλο, 13/6/2021

Ημερομηνία: 
13 Ιουν 2021

Πρόκειται για μια συνάντηση από τις πολλές, που θα γίνουν στα πλαίσια μιας ακόμη Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Και είναι σημαντικό, ότι υπήρξε αμοιβαία συνεννόηση ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο να συναντηθούν και να κάνουν μία επισκόπηση, χωρίς ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πάντα βέβαια κάτω από τη σκιά των όσων προηγήθηκαν.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει μέλος του συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού FIGHT IMPUNITY, 9/6/2021

Ημερομηνία: 
10 Ιουν 2021

Παρά το γεγονός ότι η διατήρηση της ειρήνης και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τίθενται σε όλο και υψηλότερη προτεραιότητα από τα δυτικά κράτη, εκατομμύρια άνθρωποι στον υπόλοιπο κόσμο καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά τη βία, την κακοποίηση και τον πόλεμο.

Ψήφος Αποδήμων - Ώρα για οριστική λύση | Του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Ημερομηνία: 
18 Απρ 2021

To ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, θα έπρεπε να έχει κλείσει οριστικά, εξασφαλίζοντας στους Έλληνες της δισποράς τα αυτονόητά τους δικαιώματα, Παρόλα αυτά, επανέρχεται στην επικαιρότητα. Η μικροκομματική του διαχείρηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί προβληματισμό για την ίδια τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος· υπονομεύει το θεσμικό του υπόβαθρο και αναδεικνύει τον κομματικό του χαρακτήρα.

  •  
  • 1 of 29

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15