Όλες οι δραστηριότητες

Αρθρο του π. Ευρωπαίου επίτροπου & Βουλευτή Ηλείας Δημήτρη Αβραμόπουλου - Η Ευρώπη σε υπαρξιακό σταυροδρόμι, 11/5/2024

Ημερομηνία: 
11 Μάιος 2024

Η φετινή επέτειος της Ημέρας της Ευρώπης βρίσκει την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς υπερβολή, σε υπαρξιακή κρίση, μπροστά σε πολλαπλές προκλήσεις. Οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρώπη δοκιμάστηκαν την τελευταία δεκαετία από την οικονομική, μεταναστευτική, υγειονομική κρίση, καθώς και από ζητήματα ασφάλειας, αλλά και μεγάλης έκτασης γεωπολιτικές αναταράξεις, με πρώτη αυτήν του πολέμου της Ουκρανίας, που ακόμα δοκιμάζει ενεργειακά και οικονομικά την Ευρώπη.

Στην Αρχαία Ολυμπία, 17/4/2024

Ημερομηνία: 
17 Απρ 2024

Στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων για την λαμπρή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, σύμβολο ευγενούς άμιλλας των λαών που ενσαρκώνει το βαθύτερο νόημα του Ολυμπισμού για ενότητα και Ειρήνη.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε panel με θέμα "Ελλάδα και Εξωτερικές Προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μετανάστευση, Ασφάλεια και Ανατολική Μεσόγειος". 14/4/2024

Ημερομηνία: 
14 Απρ 2024

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η Laurence Auer, Ambassador of France to the Hellenic Republic, Othon Athanasakis, Director, European Studies Center, St. Antony’s College, University of Oxford, UK, Constantinos Filis, Director, ACG Institute of Global Affairs & Professor, International Relations, American College of Greece.

Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα Δελφοί: Το πρώτο Δίκτυο Πόλεων. Αμφικτυονίες και Αποικίες. 11/4/2024

Ημερομηνία: 
11 Απρ 2024

Στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα Δελφοί: Το πρώτο Δίκτυο Πόλεων. Αμφικτυονίες και Αποικίες. Μια ιστορική αναδρομή από τις απαρχές του θεσμού μέχρι την σημερινή εποχή της Παγκοσμιοποίησης.

Διεθνής διάσκεψη επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών από την ένταξη της Τσεχίας στην Ε.Ε., Πράγα 8/4/2024

Ημερομηνία: 
8 Απρ 2024

Προσκεκλημένος των Πρεσβειών της Ελλάδος, Ιρλανδίας και Λιθουανίας στην Τσεχική Δημοκρατία, ο π. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε σήμερα σε διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών από την ένταξη της Τσεχίας στην Ε.Ε., με θέμα «Η διεύρυνση της ΕΕ ως ιστορία επιτυχίας - Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, Ελλάδας και Λιθουανίας».

Έναρξη του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, 6/4/2024

Ημερομηνία: 
6 Απρ 2024

Μισό αιώνα από την ημέρα της ίδρυσής της με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία είναι ο κεντρικός πολιτικός φορέας της Μεταπολίτευσης, που στέριωσε τη Δημοκρατία στη χώρα μας και ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Συναντήση στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Gueterres, 15/2/2024

Ημερομηνία: 
15 Φεβ 2024

Συναντήθηκα, τις προάλλες στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Gueterres, με τον οποίο μας δένει παλιά συνεργασία και σταθερή φιλία. 

Επίσκεψη στην Κύπρο, 3/12/2023

Ημερομηνία: 
3 Δεκ 2023

Η σημερινή ημέρα, πέραν από τον επετειακό της χαρακτήρα, έχει και ουσιαστική εθνική χρησιμότητα, γιατί επικαιροποιεί τις σκέψεις και την πολιτική κληρονομιά του ηγέτη, που στην πολιτική του διαδρομή ενσωματώνει τη θεσμική, πολιτική και ιστορική μνήμη της αγαπημένης μας Κύπρου, στην πολυτάραχη διαδρομή της τον προηγούμενο αιώνα αλλά και τις αρχές αυτού που διανύουμε.

  •  
  • 1 of 34

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15