Όλες οι δραστηριότητες

Άρθρο στην εφημερίδα TO MANIFESTO | 23.09.2022

Ημερομηνία: 
22 Σεπ 2022

Οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία αισθητές, οι τιμές της ενέργειας στα ύψη και το γεωπολιτικό μας περιβάλλον ασταθές, τόσο στις διμερείς σχέσεις μας με την Τουρκία, όσο και με εστίες ανάφλεξης στα Βαλκάνια. Και σε όλα αυτά, το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο, με έντονη την τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή, αυτήν τη φορά, την υπόθεση των υποκλοπών, όπου όλοι, πολύ ορθά απαιτούμε να πέσει άπλετο φως.

Συνέντευξη Δ. Αβραμόπουλου, στο Πρώτο Πρόγραμμα | 12.07.2022

Ημερομηνία: 
12 Ιουλ 2022

Όπως επεσήμανε ο Δ. Αβραμόπουλο, κεντρικό ζήτημα είναι το πώς θα πορευθεί ολόκληρος ο κόσμος μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, τα οποία ανοίγουν τον δρόμο γεωστρατηγικών ανακατατάξεων με την δημιουργία νέων σφαιρών επιρροής.

Αβραμόπουλος: Αναχρονιστική και σκοταδιστική η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις

Ημερομηνία: 
25 Ιουν 2022

Αναχρονιστική και σκοταδιστική η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, στερώντας το φυσικό και αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας, να ορίζει τη ζωή της

Συνέντευξη Δ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα manifesto | 06.06.2022

Ημερομηνία: 
6 Ιουν 2022

Οι δίαυλοι είναι χρήσιμο, αν και αδρανείς σε αυτήν τη φάση, να μένουν ανοιχτοί. Και τούτο γιατί, όπως η εμπειρία μάς έχει δείξει, όλα αλλάζουν. Ωστόσο, την ευθύνη για τη διακοπή της επικοινωνίας φέρει η Τουρκία.

Ελλάδα - Τουρκία, στο δρόμο της συνεννόησης - Άρθρο του Δ. Αβραμόπουλου στα Παραπολιτικά |18.03.2022

Ημερομηνία: 
18 Μαρ 2022

Δεν είναι η πρώτη φορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που δημιουργείται κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον τους. Ωστόσο, η συνέχεια, σε πολλές περιπτώσεις, διέψευσε την ελπίδα ότι οι δύο χώρες μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις καλής γειτονίας, με τη δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου με προστατευτικές δικλίδες ασφαλείας.

Δήλωση Δ. Αβραμόπουλου για το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάτου

Ημερομηνία: 
27 Φεβ 2022

Αποχαιρετούμε με σεβασμό, αναγνώριση και τιμή μία σπουδαία γυναίκα πολιτικό, που υπηρέτησε με πάθος τη Δημοκρατία και ξεχώρισε για το προσωπικό και δημόσιο ήθος της, τις καινοτόμες ιδέες της, το θάρρος της γνώμης της και την προσήλωσή της σε αρχές και αξίες.

Το τέλος των δυτικών ψευδαισθήσεων - Άρθρο στα ΝΕΑ | 26.02.2022

Ημερομηνία: 
26 Φεβ 2022

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να θέσει την παγκόσμια γεωπολιτική τάξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σε ευθύ κίνδυνο. Η μεταπολεμική αρχιτεκτονική ασφαλείας κινδυνεύει, το Διεθνές Δίκαιο παραβιάζεται, η γεωπολιτική σταθερότητα και η ισορροπία ισχύος στην Ευρώπη βρίσκονται στα πρόθυρα της ανατροπής.

Η πολιτική της σύνεσης και η ισχύς της αποτροπής. Άρθρο, στα parapolitika.gr | 20.02.2022

Ημερομηνία: 
20 Φεβ 2022

Τίποτα πιο σταθερό στην εξωτερική πολιτική, και ειδικότερα στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, από τις μεταβλητές. Και αυτό, για δύο ολόκληρους αιώνες. Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας έχουν περάσει διακυμάνσεις, που εναλλάσσουν θετικό και αρνητικό κλίμα με ταχύτητα και απότομα.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στρατηγική Αυτονομία ή Γεωπολιτική Αδυναμία - Άρθρο, στην εφημερίδα TA NEA | 1.02.2022

Ημερομηνία: 
1 Φεβ 2022

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι επιλογών. Ενώ κατάφερε να εξελιχθεί σε παγκόσμια οικονομική και εμπορική δύναμη, οι γεωπολιτικές της δυνατότητες παραμένουν περιορισμένες.

  •  
  • 1 of 31

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15