Δελτία Τύπου, Υπουργείο Εξωτερικών

Τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών (25.06.2013)

Ημερομηνία: 
26 Ιουν 2013

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Eίχαμε, όπως πάντα, μία πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον καινούριο σας Υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο και θα ήθελα να καλωσορίσω στο Υπουργείο μας και να του ευχηθώ, πάνω απ’ όλα, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Μήνυμα ΥΠΕΞ, Δ. Αβραμόπουλου για την 21η επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)

Ημερομηνία: 
24 Ιουν 2013

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ξεκίνησε το 1992 ως άτυπο φόρουμ για τον ειρηνικό διάλογο μεταξύ των χωρών μιας περιοχής που είχε μόλις εξέλθει από την περίοδο του ψυχρού πολέμου, χωρών που ως όμορες στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου είχαν κοινές ιστορικές εμπειρίες.

Συμμετοχή ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου σε Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Λουξεμβούργο 25.06.2013)

Ημερομηνία: 
23 Ιουν 2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, θέματα Διεύρυνσης, καθώς και η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα 27-28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Δήλωση για το αποτέλεσμα των Ιρανικών Προεδρικών Εκλογών

Ημερομηνία: 
19 Ιουν 2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το αποτέλεσμα των Ιρανικών Προεδρικών Εκλογών :

«Χαιρετίζουμε την εκλογή του κ. Hassan Rohani στη θέση του Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και ελπίζουμε ότι η εξέλιξη αυτή θα εγκαινιάσει μία νέα σελίδα στη συνεργασία του Ιράν με τη Διεθνή Κοινότητα.

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με σύλληψη διοικητικού υπαλλήλου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης

Ημερομηνία: 
18 Ιουν 2013

Μετά από την σημερινή διαπίστωση ελλείμματος σημαντικού χρηματικού ποσού από το τμήμα αξιών της Διεύθυνσης Διεκπεραίωσης και Διπλωματικού Ταχυδρομείου του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος,

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με το ζήτημα της ΕΡΤ

Ημερομηνία: 
15 Ιουν 2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δημόσιος τομέας πάσχει. Είναι δε, ο βασικότερος παράγοντας που συνέβαλε στην οικονομική κρίση.

Δηλώσεις ΥΠΕΞ, Δ. Αβραμόπουλου μετά την ολοκλήρωση της Υπουργικής Συνάντησης στο Ντουμπρόβνικ για την υποστήριξη των αγωγών φυσικού αερίου ΤΑΡ και ΙΑΡ (12.6.13)

Ημερομηνία: 
13 Ιουν 2013

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην όμορφη πόλη του Ντουμπρόβνικ, κατόπιν της πρόσκλησης που μου απηύθυνε η πολύ καλή φίλη και συνάδελφος Vesna Pusic, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία να με καλέσει εδώ μαζί με τους άλλους καλούς συναδέλφους από τις γειτονικές χώρες.

Συναντιόμαστε σήμερα εδώ ως γείτονες με ένα κοινό όραμα για το ενεργειακό μας μέλλον, αλλά και ως εταίροι που εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στους αγωγούς ΤΑΡ και ΙΑΡ.

Δηλώσεις με ΥΠΕΞ Αιγύπτου Μοhammed Kamel Amr μετά τη συνάντησή και τις συνομιλίες τους

Ημερομηνία: 
12 Ιουν 2013

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα σας. Είχα, πράγματι, σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθώ τον κύριο Mohammed Kamel Amr, τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, με τον οποίο έχω συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και είχαμε συμφωνήσει να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς μας σχέσεις.

Συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με ΥΠΕΞ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan (11.06.2013)

Ημερομηνία: 
11 Ιουν 2013

 Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είχα τη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ σήμερα εδώ, στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Υψηλότατο Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο είχαμε πραγματικά μία πολύ εγκάρδια και φιλική συζήτηση σε ένα αντίστοιχα ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, για ζητήματα τόσο διμερούς όσο και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Σελίδες

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15