Δηλώσεις - Ομιλίες, Υπουργείο Εξωτερικών

Τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών (25.06.2013)

Ημερομηνία: 
26 Ιουν 2013

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Eίχαμε, όπως πάντα, μία πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον καινούριο σας Υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο και θα ήθελα να καλωσορίσω στο Υπουργείο μας και να του ευχηθώ, πάνω απ’ όλα, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Μήνυμα ΥΠΕΞ, Δ. Αβραμόπουλου για την 21η επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)

Ημερομηνία: 
24 Ιουν 2013

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ξεκίνησε το 1992 ως άτυπο φόρουμ για τον ειρηνικό διάλογο μεταξύ των χωρών μιας περιοχής που είχε μόλις εξέλθει από την περίοδο του ψυχρού πολέμου, χωρών που ως όμορες στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου είχαν κοινές ιστορικές εμπειρίες.

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με το ζήτημα της ΕΡΤ

Ημερομηνία: 
15 Ιουν 2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δημόσιος τομέας πάσχει. Είναι δε, ο βασικότερος παράγοντας που συνέβαλε στην οικονομική κρίση.

Δηλώσεις ΥΠΕΞ, Δ. Αβραμόπουλου μετά την ολοκλήρωση της Υπουργικής Συνάντησης στο Ντουμπρόβνικ για την υποστήριξη των αγωγών φυσικού αερίου ΤΑΡ και ΙΑΡ (12.6.13)

Ημερομηνία: 
13 Ιουν 2013

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην όμορφη πόλη του Ντουμπρόβνικ, κατόπιν της πρόσκλησης που μου απηύθυνε η πολύ καλή φίλη και συνάδελφος Vesna Pusic, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία να με καλέσει εδώ μαζί με τους άλλους καλούς συναδέλφους από τις γειτονικές χώρες.

Συναντιόμαστε σήμερα εδώ ως γείτονες με ένα κοινό όραμα για το ενεργειακό μας μέλλον, αλλά και ως εταίροι που εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στους αγωγούς ΤΑΡ και ΙΑΡ.

Δηλώσεις με ΥΠΕΞ Αιγύπτου Μοhammed Kamel Amr μετά τη συνάντησή και τις συνομιλίες τους

Ημερομηνία: 
12 Ιουν 2013

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα σας. Είχα, πράγματι, σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθώ τον κύριο Mohammed Kamel Amr, τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, με τον οποίο έχω συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και είχαμε συμφωνήσει να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς μας σχέσεις.

Συνάντηση Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο

Ημερομηνία: 
31 Μάιος 2013

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε, κύριε Υπουργέ. Πώς είστε;

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ταξιδεύουμε συνεχώς, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το βλέπω. Η μοίρα των Υπουργών Εξωτερικών...

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου και Παλαιστίνιου ΥΠΕΞ Ρ. Μάλκι

Ημερομηνία: 
30 Μάιος 2013

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαι περισσότερο από ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ με τον φίλο και ομόλογό μου Δρ. Μάλκι. Οι ισχυροί δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών είναι γνωστοί και παραμένουν αδιασάλευτοι. Η Ελλάδα υπήρξε ένας αξιόπιστος φίλος του παλαιστινιακού λαού, λόγω και έργω. Η εκπλήρωση της δίκαιης και θεμιτής επιδίωξης του παλαιστινιακού λαού να δημιουργήσει μια πατρίδα εξακολουθεί να αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ηθική υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας, που οφείλει να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία.

Απόσπασμα δηλώσεων ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου και Πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ Ισραήλ Β. Netanyahu

Ημερομηνία: 
29 Μάιος 2013

B. NETANYAHU: Βρισκόμαστε πολύ κοντά. Οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το Ισραήλ και η Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού. Ανανεώσαμε τις σχέσεις μας προ ολίγων ετών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων. Αυτό ακριβώς πρόκειται να συζητήσουμε.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, για τον λόγο αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα. Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε προσδώσει μία νέα δυναμική στις σχέσεις μας. Το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο και είμαστε πολύ εγγύτερα ο ένας στον άλλο. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς: οικονομία, επιχειρείν, επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα.

Σελίδες

Subscribe to ypex-speech
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15