Χαιρετισμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην εκδήλωση του Ομίλου Αποστολόπουλου σχετικά με τη Διπλωματία της Υγείας, 4/2/2025

Ο π. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εξηγεί το πώς μπορεί να συνδυαστεί η διπλωματία με την υγεία, αναφέροντας ότι υποστηρίζει εναλλακτικές μορφές διπλωματίας, οι οποίες βασίζονται στη δημιουργία γεφυρών από τη βάση της κοινωνίας.

Παραθέτει την εμπειρία του ως Δήμαρχος Αθηνών, όπου εισήγαγε την “Διπλωματία των Πόλεων”, η οποία έγινε πρόγραμμα του ΟΗΕ, και την “Διπλωματία των Σεισμών”, που συνέβαλε στην ειρήνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει τη σημασία της διπλωματίας της υγείας, όπως την πρωτοσύστησε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, και την εμπειρία του από μια επίσκεψη στη Μόσχα, όπου επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο που είχε ιδρύσει ο κ. Αποστολόπουλος.

Επίσης, αναφέρει άλλες μορφές εναλλακτικής διπλωματίας, όπως η επιχειρηματική διπλωματία, και την ανάγκη για διεθνή συνεργασία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει τη σημασία της διπλωματίας σε μια εποχή που εμφανίζονται νέες μορφές αντιπαράθεσης και συγκρούσεων, και αναφέρει ότι οι λαοί δεν θέλουν πόλεμο, αλλά συνεργασία και ειρήνη.

Τέλος, συγχαίρει τον Όμιλο Αποστολόπουλου για την πρωτοβουλία του και εκφράζει την ελπίδα ότι οι παρευρισκόμενοι βρήκαν εξήγηση της σύνδεσης διπλωματίας και υγείας και τη σημασία της εναλλακτικής συμπληρωματικής αυτής μορφής διπλωματίας.

Δημήτρης Αβραμόπουλος
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.